Следвайте ни

1414 домакинства одобрени за безплатна подмяна на кюмбетата в Димитровград

viber icon

Одобрени са заявленията на 1 414 домакинства от Димитровград за безплатната им подмяна на старите печки на дърва и въглища с алтернативни екологични инсталации и уреди за битово отопление. Това съобщиха от кметството, след като на 31 миналия месец приключи първата покана за набиране на кандидати. Освен посочената бройка за индивидуални инсталации и уреди, са одобрени и 14 колективни заявления. 

Списъците с одобрените кандидати по техните уникални номера са поставени на видно място на офиса на Проекта на ул. Цар Симеон № 5 "В". Те са публикувани и на сайта на община Димитровград (ВИЖ - ТУК!).

"Благодарим на всички кандидатствали и одобрени домакинства и обявяваме, че в началото на месец октомври ще бъде публикувана втора Покана за набиране на заявления за подмяна на топлинни уреди и инсталации на дърва и въглища с екологосъобразни такива", казаха от администрацията на кмета Иво Димов.

Условията по кампанията, както и цялата необходима информация, ще бъдат обявени отново на страницата на общината и чрез местните медии, уточниха още от кметството.    

Над 3000 домакинства от имат възможност да се възползват и да получат до 3 нови уреда.  Това става по проекта за подобряване качеството на атмосферния въздух в общината. Той е за 7 555 936 лв. и е финансиран по  Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г."

 

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?