Следвайте ни

1400 лв. екоглоба за кмета на Ивайловград

viber icon

С 1 400 лв. ще бъде глобен кметът на Ивайловград, защото не е изпълнено предписание за разчистване на нерегламентирано сметище, съобщиха от РИОСВ- Хасково. Инспекторите са наложили санкции и на кметовете на Кирково, Крумовград, Момчилград, Джебел и Ардино в област Кърджали за същото нарушение.

Предписанията дават резултат, защото общо 8 незаконни сметища в общините Хасково, Свиленград и Кърджали са били разчистени през юли.  

През юли екоинспекторите са извършили 139 проверки на 125 обекта. Дадени са 45 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта и са издадени 8 наказателни постановления на обща стойност 9 400 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 10 810 лв.

На „Зеления“ телефон са постъпили 26 сигнала, 18 от които за бедстващи защитени видове птици- 13 щъркела, 2 кукумявки, 2 чухала и 1 сокол. Всички са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора, казаха още от екоинспекцията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?