25
Следвайте ни

14 се ваксинираха в кабинета на пазара в Димитровград 

viber icon

14 се  възползваха от мобилния  имунизационен кабинет, който е разположен на димитровградския пазар днес. Първият, който си постави ваксина срещу ковид,  бе съветникът Гроздан Грозев, на когото му предстои пътуване в чужбина. Той избра да се ваксинира на пазара, защото не е задължително да има хора за целия флакон. 

Част от тези, които се ваксинираха, са преболедували вируса, за други тук е по- удобно, трети чак сега са се решили. Търговци споделиха, че още умуват дали да се ваксинират, но спазват всички мерки за безопасност. 

В кабинета са осигурени и четирите вида ваксина. Разговаряме предварително с хората, обясняваме, как ще стане издаването на сертификатите. Никого няма да върнем,  коментира д-р Снежана Иванова от РЗИ в Хасково.    

На пазара движението е еднопосочно, а носенето на маски както от търговците, така и от клиентите, е задължително. 

Събота е по- слабият от пазарните дни. Утре се очаква на тържището да има много повече хора, а екипът на РЗИ отново ще е тук от 8.30 до 13 часа.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?