25

14 кг злато и 33 кг сребро задържаха митничари за 2 месеца

Контрабандни 14 кг златни изделия  са задържали митничарите на различни пунктове в страната за първите 2 месец от тази година.  Количеството е близо 4 пъти повече в сравнение с  първите два месеца на миналата година и 2 пъти повече в сравнение с цялото първо полугодие на 2023 г., съобщиха от Агенция „Митници”.

При един от последните случаи  на Капитан Андреево митническите инспектори открили  3 кг златни накити при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция.

Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в естествена кухина на пода, в зоната на таблото пред водача, са открити 17 пакета с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия – обици, пръстени, колиета, синджири, медальони, гривни са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910.20 грама на стойност 285 336 лева. 


Контрабандните златни бижута са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.


 От началото на годината са задържани и 33,3 кг сребърни бижута, което е с 20% повече от установените изделия от сребро за първото полугодие на 2023 г., казаха още от Агенцията. 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?