25
Следвайте ни

138 с ковид за 24 часа в Хасковска област 

viber icon

138 са новите положителни случаи на COVID-19 в област Хасково. Те са от всички общини на областта, без Тополовград. Почти половината от новите случаи са от община Хасково. Толкова много случаи за 24 часа не сме имали от предишната вълна на болестта. 

Сред новите случаи са: учител от ОУ „Иван Рилски“ в Хасково, под карантина са 42 ученици от 6 Г и 6 Д клас; ученик от ПГДС „Цар Иван Асен II“ , под карантина са 20 ученици от 8 Г клас.

 Две учителки от ОУ „Иван Вазов“ в Харманли са диагностицирани с коронавирусна инфекция на 18 октомври, под карантина са 139 ученици. Учител от ОУ „Неофит Рилски“ в Харманли е дал положителна проба на 19.10.2021 г., под карантина са 2 класа – 5 А и 5 Б клас.  Сред новите случаи са и учителка от СУ „Стефан Караджа“ Хасково, там са карантинирани 4 класа – 10 А, 8 А, 5 А и 5 Б, както и ученик от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград, където под карантина са 17 ученици от 6 Б клас.

В болнични заведения са настанени 193 души. За последното денонощие са починали 3-ма души. Това са мъже на 52 г. и на 58 г. от Хасково и Харманли без придружаващи заболявания, както  и друг на 81 г.  от Димигровград със сърдечно, хронично белодробно и хронично неврологично заболяване. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?