Следвайте ни

132 688 лв. за бутилирана вода дава Община Хасково 

viber icon

Поредна компенсирана промяна в бюджета заради водата, която е длъжна да осигурява общината за учебните и социалните заведения, ще гласува на предстоящото си заседание ОбС-Хасково.  Този път става въпрос за 132 688 лв.

Откакто бе открит уран над нормата във водата на Хасково, общината е длъжна да осигурява бутилирана вода за училищата, детските градини, социалните домове, болницата и др. Това е така, тъй като вече повече от 2 години и половина действа препоръката на РЗИ водата от мрежата да не се ползва за пиене и готвене. Така периодично  от резерва за непредвидени разходи на общинския бюджет се отделят пари за водата. 

В началото на новата година трябва да бъде пуснати  новите кладенци, съобщи на предишното заседание на ОбС кметът Станислав Дечев. По тях се работи повече от 2 години, в момента текат довършителни процедури и тестове.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?