25
Следвайте ни

130 с COVID-19 в Хасковско, ученици в 7 училища под карантина 

viber icon

Продължава ръстът на положителните за коронавирусна инфекция проби, в хасковска област за последните 24 часа са 130. 7 са училищата с карантинирина учители и ученици заради вируса. Това са: 
 ученик от 12. В клас  на ПМГ “Иван Вазов“ и ученичка 6 Б клас от ОУ“Ал.Константинов“ в Димитровград; ученичка от 9 Д клас на ЕГ „Проф.Асен Златаров“ , ученик от 3 А клас на ОУ “Христо Смирненски“ и ученичка от 12 В клас на ПГТ “Ал.Паскалев“ в Хасково; учител от СУ „Н.Рилски“ в  Харманли; wченик от 12 Б клас от ПГСИ“Христо Ботев“ в Свиленград, както и старши учител от градина 22 “Звънче“ в .Хасково.

Продължава и натискът върху болниците, н ковид отделенията в областта се лекуват 195 души. Починал през предходните 24 часа e мъж на 79 години от община Хасково.  

Заболеваемостта в областта е 546 на 100 000 души за последните 14 дни. Ваксинирано е едва 24.5 на сто от населението. Ръст от 2000 души за последната седмица  има при хората, които са си поставили бустерна доза от ваксините. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?