112

1200 хореографии на „Вълшебен свят“ в Хасково

Зпочна XVII издание на Международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково. Общо 1200 хореографии ще бъдат представени на три сцени. За участие са регистрирани 77 колектива и 8 индивидуални изпълнители. 

Около 4000 са танцьорите и гостите, сред които са балетни формации и танцови групи от САЩ, Италия, Белгия, Испания, Швейцария, Румъния, Словения, Гърция и България.

От днес до неделя в ОНЧ „Заря -1858“,  Младежки център Хасково и зала „Дружба“ (в неделя) участниците ще се представят пред Международно жури от изтъкнати хореографи. Директор и създател на „Вълшебен свят“ е Милена Налбантова- ръководител и хореограф на СК „Рона“ - Хасково. 

„През последните месеци календарът ни  е наситен с много събития – културни,  фолклорни, театрални и спортни. Има едно събитие, което се организира със страшно много хъс, упоритост, въображение, любов и вече се превърна в национално събитие. Искам да  благодаря на екипа на г-жа Налбантова за това, че не се предава и за това, че не спира да побеждава. Благодаря на всички участници във „Вълшебен свят“. Вие правите нашия красив град Хасково – вълшебен“, каза на откриването кметът на община Хасково Станислав Дечев.  По оценка на хореографи и ръководители на балетни формации, „Вълшебен свят“ е най-голямото танцово събитие в България.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?