Следвайте ни

120 търсят помощ от Центъра за обществена подкрепа в Хасково за година

viber icon

Средно по 120-130 за година са семействата, които получават помощ от Центъра за обществена подкрепа в Хасково. Специалистите в центъра, социални работници, педагози, психолози, консултират и помагат на деца с предизвикателно поведение,  на родители в социално и икономическо затруднение да не изоставят малчуганите си и да подобрят грижите си за тях. Подкрепа получават и кандидати да осиновят и отглеждат деца и приемни родители. 

При месечен  капацитет от 40 души, често  се налага да работим с 60. Търсените услуги и случаите са различни и динамични, коментира управителят на центъра Катя Милушева. 

Днес Центърът за обществена подкрепа отбеляза своя 10-годишен юбилей. Тук работят 11 души, а в началото започнали едва 4-ма. Социалният работник Христина Кехайова е сред първите, участвали в подбора на приемните семейства. Днес услугата е добре развита в Община Хасково. 

Различни са случаите. Не са малко родителите, които по различни причини, не могат да се справят сами с отглеждането  на децата си. Работи се с деца с различни проблемни поведенчески прояви и много други. Социалната дирекция е тази, която насочва родителите към центъра, а специалистите в него определят как да работят за решаване на проблемите. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?