Следвайте ни

120 проби за К-19 в Хасковско, 3-ма са новите с вируса 

viber icon

Три са новите случаи на коронавирус в Хасковска област за последното денонощие. Положителен е мъж на 60 години от община Хасково. Контактните му лица са издирени. Другите две положителни проби, които системата отчита като новозаразени, са на контактни лица, след изтичане на 14-дневната карантина. Касае се за мъж на 36 години и жена на 60 години от община Хасково. 

Положителни за COVID 19 са трите контролни проби на жените на 23, 34 и 51 години от община Хасково. Те остават под домашна карантина.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети сто и двадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Пет от тях са взети от пациенти на МБАЛ-Хасково на пациенти. 

Екипи на РЗИ са направили 115 теста, като 103 са в Дома за възрастни с психични разстройства в с. Радовци, останалите са контролни и на контактни лица, на които им изтича четиринадесет дневната карантина. Резултатите им все още се обработват. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?