Следвайте ни

120 подадоха годишните си декларации за корпоративни данъци в Хасковска област

viber icon

120 дружества от областта са подали годишните си декларации за корпоративни данъци още в първия ден от старта на кампанията, съобщиха от НАП в Хасково. От офиса на Агенцията в областния град обръщат внимание, че неподаването на декларациите подлежи на санкция, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Декларацията. за корпоративни данъци се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис (КЕП). С нея се подава и годишен отчет за дейността на фирмата. 

След последните промени в законодателството, юридическите лица подават декларациите в срок от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният срок за плащане на дължимия корпоративен налог. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез интернет или с пощенски запис за данъчно плащане.

Помощ при деклариране, както и повече информация за плащането на данъци, може да се получи на телефона за данъчна информация 0700 18 700 на цената на един разговор според тарифния план на абоната.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?