25
Следвайте ни

12 жени и 14 деца търсят помощ  в Кризисния център в Димитровград 

viber icon

Областната администрация в  Хасково се включи в Координационен механизъм за подкрепа на жертви на домашно насилие. Основната му цел е подобряване сътрудничеството между институциите и организациите на местно ниво, имащи отношение към осигуряването на подкрепа на жертвите.  Областен съвет за превенция на домашно насилие  ще бъде създаден като част от процеса на превенция на домашно насилие. Това стана ясно на днешната среща на  заместник -  областния управител Виолета Желева с управителя на фондация "Х&Д Джендър перспективи" Петя Петкова, чиято организация е в помощ на жертви на домашно насилие.  

„Трябва да бъдем съпричастни към жените, жертви на домашно насилие! Но първо трябва да признаем, че проблемът съществува и даже става все по-стряскащ. Безразличието ни прави съучастници. Институциите трябва да бъдат по-ангажирани по темата с домашното насилие над жени, защото от последната статистика се вижда, че стават все повече жертвите на насилие, каза Желева.

Фондация "Х&Д Джендър перспективи" е подписала 22 споразумения с общини, съдилища, училища, неправителствени организации и други.

12 жени и 14 деца са получили помощ и подкрепа в Кризисния център за жени, които са пострадали от домашно насилие и техните деца в Димитровград.

От днес стартира световната кампания „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“. Мотото през 2021 г. е „Да спрем фемицида – убийствата на жени, основани на техния пол – 365 дни превенция, действие и отговорност!“. Кампанията ще приключи на 10 декември – Международен ден на правата на човека. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?