25
Следвайте ни

12.9 млн. лв. ще струва чистотата на Хасково догодина

viber icon

Около 22 000 т битови отпадъци от Хасково ще бъдат депонирани на регионалния център край Гарваново догодина. Разходите за сметопочистването  в общината ще са 12 978 400 лв., като те ежегодно нарастват, става ясно от план-сметката, която  предстои съветниците да разгледат на заседаниетоси на 17 т.м. 

За депониране на отпадъци сега общината плаща такси от 82 лв. за тон и 3.04 лв. за т, но за догодина те стават съответно 95 лв. и 5.87 лв. на тон. 

3 488 400 лв. са парите за „Грийн партнърс“, която се грижи за сметопочистването и сментоизвозването. 1.9 млн. лв. са за  общинското предприятие „Екопрогрес“, други 2 млн. лв. отиват за метене и миене. Общината дължи и 1.6 млн. лв. за рекултивация стари клетки на  депото. Сред разходите в сметката са и 180 000 лв. за почистване на нерегламентирани сметища. 

Въпреки  растящите разходи догодина няма да има промяна в таксата за смет в Община Хасково. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?