Следвайте ни

119 под карантина в Димитровград

viber icon

Към момента в община Димитровград има 119 човека под карантина. ​За двама от тях днес изтича изолационната мярка, съобщиха от кметството. От администрацията напомниха, че това не са болни хора, а такива под наблюдение.

Още три дарения са направени вчера. 2000   ръкавици са дарени от фирма “ХИМТЕКС” ООД и Даниела Велинова. Желанието  е те да бъдат раздадени на хората, които работят в социалните ни служби в борбата в заразата.

"Получихме и 100 шлемове за предпазване на лице от фирма “Пролет” и г-н Пламен Цонев, който заяви това преди няколко дни. Шлемовете вече са при нас и ще бъдат предоставени на медиците в МБАЛ “Св. Екатерина”; допълниха от администрацията на кмета Иво Димов.

Общинската съветничка  Катя Панева ​е осигурила почистващ гел за ръце; До края на деня ще бъдат изпълнени и последните заявки от домоуправители за дезинфектант, с което общото раздадено количество ще стане 200 от 5 литра "Тризон" за третиране на общите части в многофамилните жилищни сгради.

От вчера община Димитровград стартира и дарителска кампания за всички, които искат да помогнат в борбата с коронавируса. Средствата ще бъдат насочени за купуване на апаратура и медикаменти за МБАЛ "Света Екатерина".

От днес могат да правят дарения на сметката на общината, като в основание за плащане се декларира ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС. 

Сметката на която може да се правят даренията е:

Юробанк България АД

BG03BPBI79263165363501

BPBIBGSF

Община Димитровград

Основание за плащане: ДАРЕНИЕ ЗА БОРБА С КОРОНАВИРУС

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?