Следвайте ни

1177 се записаха за ваксина онлайн в Хасковска област 

viber icon

1177 са лицата от хасковска област, регистрирали се за имунизация в информационната система до края на месец март. 855 от тях са заявили желание за РНК ваксина, 253 са без предпочитания, а останалите са предпочели ваксината на AstraZeneka, съобщиха от Областния щаб. 

Манипулацията ще се извършва в седемте временни имунизацонни кабинета. Те са в МБАЛ –Хасково, МБАЛ - „Хигия“, РЗИ- Хасково, МБАЛ- Харманли, „Медицински център Диамедикъл –2013“ - Димитровград, „Медицински център І –Свиленград“ и „Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация – Любимец“.

Днес в 8 часа започна имунизацията в кабинетите на РЗИ- Хасково, „Медицински център Диамедикъл –2013“ и кабинета на РЗИ в Харманли. В 13 часа стартира имунизацията и в Специализирана болница за продължително лечение и рехабилитация в Любимец.

В имунизационния кабинет на РЗИ-Хасково днес са подадени заявления за ваксинация от 23 души, като 20 са пожелали РНК ваксина и ще бъдат имунизирани с  Pfizer/BioNTech. 

РЗИ разполага с ваксината на Pfizer/BioNTech, чието поставяне на хората, пожелали РНК ваксина, започна. Наличните количества ще стигнат до края на седмицата, след което, ако не бъдат получени допълнителни ваксини, ще се премине изцяло на AstraZeneka.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?