Следвайте ни

11 са днешните заразени с китайския вирус в Хасковско

viber icon

Заразените с коронавирус продължават да се увеличават и за последното денонощия в Хасковска област са 11, показват данните на националния щаб. 

Заради трайния ръст от последните седмици  общинските щабове предприемат различни мерки. Кметът на Хасково ще поиска от Областния щаб да бъдат затворени до края на следващия месец пенсионерските и социалните клубове. 

Сред мерките е разреждане на масите на централния пазар, на който отново ще има еднопосочно движение. Мерките касаят и баровете, където разстоянието между клиентите трябва да е 2 кв. м, което обезсмисля посещенията там. 

Междувременно преди дни от Областния щаб обявиха, че започват проверки за спазване на мерките. Все още много хора не слагат маски нито в магазините, нито в автобусите. Почти не се използват и дезинфектантите, осигурени на входовете на всички обекти за търговия и услуги. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?