Следвайте ни

11 фирми питат за помощ в кризата с коронавируса 

viber icon

11 фирми се възползваха днес до обяд от консултациите за възможностите за подкрепа  в кризата с коронавируса. Те се провеждат на открито от хасковското Бюро по труда, а целта е да се помогне на  бизнеса да преодолее последствията и запази работниците си чрез 3 мерки, които вече действат. 

Предоставят се средства за запазване на заетостта след извънредното положение,  което принуди много фrрми да спрат или намалят обема си на работа, някои бяха принудени да пуснат работниците си в отпуска, други – да направят масови съкращения.

Средства са насочени и към ресторантьорите и хотелиерите, както и към туристически агенции, които пострадаха още в първите дни на извънредното положение и все още не работят  на пълни обороти. Да кандидатстват за помощ могат и общински звена и предприятия, които също пострадаха от ситуацията.

Всички, които имат интерес, могат да се запознаят с проектите „Заетост за теб“ и „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията“  на сайта на Агенцията по заетостта или на място до входа на Бюрото по труда в Хасково в четвъртък от 9.30 часа, когато отново ще има консултации на открито. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?