25

11.2 млн. лв.  внесоха в хазната фирмите в хасковска област 

Над 2 млн. лв. повече корпоративни данъци са внесли фирмите в хасковска област от началото на годината досега сравнено със същия период на  м.г., съобщиха от НАП. . Постъпленията към бюджета са малко повече от 11,2 млн. лв., а през 2022 г. по същото време са били 8,1 млн. лв. 

От НАП напомнят, че на 30 юни изтича срокът за подаване на годишни данъчни декларации за дължими корпоративни данъци. Освен данък „печалба“, в същия срок юридическите лица декларират данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, както и данъка върху дейността от опериране на кораби. Декларациите се подават изцяло онлайн през Портала за електронни услуги на НАП, достъпни с  квалифициран електронен подпис (КЕП).

Плащането на данъците по тези годишни декларации е също до 30 юни. Това е крайният срок и за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски от самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?