Следвайте ни

108 300 лв. за надзор над строежите в казармата на „Булаир“  

viber icon

За 108300 лв. е обществената поръчка за оценител на инвестиционните проекти и строителен надзор на строежите в бившето поделение над ДНА. Там ще се прави преустройство на бивша сграда на МО в обществена и превръщане на пространството около нея в паркова зона. 

Припомняме, че военният имот, сградите в който се разрушиха, тъй като от години не се използват, бе предоставен на Община Хасково, за да се превърне в музей и голям парк. 

В  благоустрояването на терена и сградата ще бъдат вложени 8 295 000   лв. Строителството ще се извърши от ДЗЗД „Еко Мар Груп“, в което влизат „Еко Традекс Груп“ АД , „Маридел 2012“ ЕООД и „Вамос“ ООД. Дружеството спечели обявената обществена поръчка, а договорът е  факт от февруари т.г. 

През лятото на м.г.  имаше недоволство от Камарата  архитектите по обявената от бившия кмет Добри Беливанов поръчка, която бе спряна, а после възобновена. В крайна сметка договорът е  факт и може би скоро строителството ще започне. 

Бившето военно поделение, което е в центъра на града, е в тотални руини, които са опасни. Все още стърчат опасни огради и останки от сгради  на поделението, а хасковлии се надяват  това пространство да стане чуден парк. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?