Следвайте ни

101 картички на изложба в музея

viber icon
ХАСКОВО, Весела ТОДОРОВА

101 картички украсяват фоайето на Регионален исторически музей - Хасково. Една от друга по-пъстри и оригинални, те ще радват посетителите за предстоящите светли празници.
Творбите са дело на малчугани от детските градини и ученици, пожелали да участват в първия по рода си конкурс на музея под наслов "Коледна магия".
Първенците бяха наградени днес от директора - Пенко Добрев, и членовете на журито - реставраторът Владимир Димитров и уредникът в отдел "Етнография" - Деляна Пецова.
Бяхме изключително затруднени не само поради големия брой картички, но и поради факта, че всички участници бяха вложили много талант и въображение, за да пресъздадат своите коледни мечти и желания, коментира Пецова.

Първо място при най-малките бе присъдено на Виктория Тодорова от ДГ "Елхица".  10-годишната Таня Лавчева от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" е оценена най-високо при по-големите. В трета възрастова група, в раздел традиция - първа е Йоана Ангелова от Математическата, а за рисунка - Борислава Разцветникова от "Паисий".
9-класникът от СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Тодор Башев е първенец при гимназистите.

Призьорите до трето място получиха книги и годишен абонамент за музея, а всички участници - грамоти и специални коледни късметчета, с пожелания в характерната стилистика на българите от старо време. /Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?