Следвайте ни

1000 знаменца с трибагреника за димитровградчани на 3 март

viber icon

Община Димитровград ще отбележи тържествено националния празник на Република България и 141 години от Освобождението на 3 март от 10ч. на пл."България".1000 знаменца с трибагреника ще бъдат раздадени на гражданите дошли да споделят празник на пл."България".

 

С  официално издигане знамето на републиката под звуците на Националния химн, военна рота и тържествените приветствия от официалните гости Димитровград ще сложи началото на честването на Националния празник. След това със шествие водено от военните мнозинството ще се отправи към паметната плоча на освободителите, за да положи венци и цветя в памет на героите загинали за свободата на Родината.

От 10.45ч. на пл."Поезия" ще започне Празничният концерт по повод Националния празник с участието на Забавно-духов оркестър - Димитровград, фолклорни изпълнения на хоровете от селата Крепост и Радиево, народният певец Тенчо Тенчев от с.Злато поле и танцьорите от НЧ "Христо Ботев". Една от най-обичаните български песни "Моя страна, моя България" ще звучи в изпълнение на талантливата Кристин Стефанова.

Гвардейците от  "Галаксико" ще покажат впечатляваща хореография със знамена, а деца "Детски и младежки център" ще рецитират патриотични стихотворения по повод Трети март.
Каним всички граждани да отбележим заедно празника на Освобождението и споделим радостта си от 141 години свободна България.

На 1 март на сградата на общината ще бъде спуснат огромен 30- метров трибагреник.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?