25
Следвайте ни

1000 т сол и 100 т CaCl гълта магистрала „Марица“ пре зимата  

viber icon

Няма просрочени задължения  от миналия зимен сезон за пътно поддържане,  необходимите средства за  това са осигурени. Това стана ясно на работна среща в областна администрация. „АБ“ е фирмата, която поддържа пътищата в областта през зимата. Тя има договор за

превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на републикански пътища ǀ , ǀǀ и ǀǀǀ клас, както и договор за 113,530 км от магистрала ,,Марица”, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

Според разчетите необходимите материали за пътища  ǀ , ǀǀ и ǀǀǀ клас необходими 12 530т пясъку   сол – 5 100т,  CaCl – 22 т, като 4120 т пясък, 2415т сол и 14т   CaCl са вече осигурени.

За  „Марица” са необходими 1 000 т сол и 100 т CaCl. 60% от необходимото количество е осигурено към момента. Фирмите ежедневно доставят инертни материали по определените депа, обясни директорът на ОПУ-Хасково.  Пътноподдържащите фирми ще работят по изготвен Оперативен план. 

ОПУ-Хасково има подписани споразумителни протоколи със седем общини за съвместно финансиране на републиканските пътища в чертите на градовете за 2022г., добави Радостин Ламбрев.

От ОПУ-Хасково, ОДМВР-Хасково и Отдел „Автомобилна администрация"-Хасково имат създадена координация на действията с цел ограничаване и спиране на автомобилния трафик в отделни участъци от пътната инфраструктура, при усложняване на зимната обстановка.

Представителите на общините уточниха, че е създадена организация за работа при тежки и усложнени зимни условия. Те добавиха, че разполагат с финансов ресурс и са осигурени необходимите материали. Също така са сключени договори със снегопочистващи фирми.

От община Харманли и община Симеоновград изразиха притеснение единствено от ВиК авариите, тъй като след отстраняването им, служителите на водното дружество не възстановявали пътната настилка. 

От община Димитровград коментираха, че проблем възниква не само при аварии на ВиК, но и след свързване на битови абонати на Ситигаз България.

Инж. Минко Ангелов проведе разговор с директора на ВиК-Хасково , като инж. Божидар Желязков се ангажира да бъде възстановена настилката на участъците, където са извършени ремонтите по ВиК авариите.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?