Следвайте ни

100-годишен водопровод в Хасково спешно се нуждае от ремонт 

viber icon

В реката, в района на театъра в Хасково, не изтичат фекални води. Това са условно чисти води, а причина за теча и миризмата са ежедневните валежи. Това заяви началникът на район Хасково във водното дружество инж. Лозко Лозев, който днес направи проверка по наш сигнал. Миналата седмица до редакцията бе изпратен видеоклип, запечатал изливането на мръсни води в реката. Наша проверка в дните след сигнала показа, че там периодично изтичат миризливи води. Днес течът бе много слаб и без миризма.

22 са пунктовете за заустване, които поддържаме, нямам данни за  нерегламентирано включване. До Зъболечението, което е на ул. „В. Друмев“ има преливник, който днес работи нормално, но често създава проблеми. 

Два са вариантите за миризливия теч от преди дни. По-вероятният е скрита авария на проблемната ул. „3 уши“, но тогава става въпрос за условно чисти води. Другият е включване към преливника, но това е малко вероятно, тъй като често търсим скрити аварии в района, а това не може да остане скрито, допълни инж. Лозев. 

Мрежата в участъка на улиците „Климент Охридски“, „Три уши“ и „В. Друмев“ се нуждае от спешно обновяване. Тя е изграждана през 1930 г., на дълбоко, а това е проблем. Авариите са много, малките са трудно откриваеми, допълни от ще той. 

Наскоро община Хасково обяви поръчка за 1.2 млн. лв. за ремонти на най-проблемните участъци в града, сред тях е и този. Финансиране обаче не е осигурено.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?