Следвайте ни

100 евро на кв. м иска собственикът на игрищата на Ямача 

viber icon

Собственикът на игрищата на Ямача „Стетон 21“ е поискал сумата от 100 евро на кв. м. Това стана ясно след днешното заседание на комисията, създадена да проучи възможностите за придобиване на бившите помощни игрища от Община Хасково. Комисията  бе сформирана след граждански протести, инициирани от групата „Да спасим парк Ямача“ и подкрепени от местната власт. Припомняме, че бившият спортен комплекс в едно със сградата, е продаден като земеделски  земи още през 2000 г., после имотите, които са около 27 дка, са препродадени.

Лицензиран оценител е оценил на 36 лв. на  кв. м имотите. Разликата с поисканата от собственика  сума е доста голяма.  Общината иска да придобие 11 дка , това са игрищата заедно със сградата, и би трябвало да плати 1.1 млн. лв. за тях.

По думите на зам.-кмета Динко Динев, председател на комисията, до собственика ще бъде изпратена покана за преговори за продажбата на имоти.  Ако се постигне договорка трябва да има и решение на Общинския съвет.

На игрищата и сега тренират млади футболисти, тъй като в града няма други подходящи места, освен окаяния стадион „Младост“, който предстои да бъде ремонтиран. Игрищата бяха част от спортен комплекс „Клокотница“, на който са тренирали поколения хасковски спортисти.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?