25
Следвайте ни

100 000 лв. вложи община Хасково в ремонти на градини и училища в селата 

viber icon

Приключват ремонтите на покривите на сградите на детските градини в селата Брягово, Козлец и Динево и на училището в с. Динево за близо 100 000 вл. , съообщиха от Община Хасково. 

В сградата на детската градина в с. Брягово ремонтните работи вече са приключили, като е извършена частична подмяна на компрометирани елементи от дървената конструкция, направена е нова дъсчена обшивка и покритие с керамични керемиди и др. Подменени са обшивки от поцинкована ламарина, улуци, водосточни тръби и казанчета. Възстановени са и комините, монтирани са нови шапки. Ремонтът на сградата на детската градина в Брягово е на стойност 19 350 лева. 

Там малчуганите започнаха новата учебна година в обновената и по-комфортна сграда, установи при проверката си на място заместник-кметът Динко Тенев. 

В с. Козлец сградата на детска градина „Вихрогонче“ също е с ремонтиран покрив, като той е струвал 21 910 лв.  

Ремонтът на покрива на сградата на детската градина в с. Динево също приключи. Там до дни завършват и довършителните работи в помещенията. Направени са нови санитарни възли за децата, подменена е водопроводна инсталация, монтирано е санитарно оборудване –мивки, смесителни батерии, душ батерии. Таваните са шпакловани и боядисани. По стените се поставя нова фаянсова облицовка, а по пода нова настилка. Ремонтирана е и ел. инсталацията на сградата. Стойността на ремонтът тук е 18 658 лв. 

С нов покрив е и ОУ „Христо Ботев“ в  Динево, Община Хасково“. В сградата са вложени 39 853 лв. 

Ремонтните дейности в програмата на община Хасково продължават.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пак

Пак

16.09.2021 | 18:08

Наш Динко

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?