Следвайте ни

10 в битката за Хасково, ДПС за пръв път без кандидат 

В 5 общини в областта,  гражданите ще избират само между 2- ма претенденти 

viber icon

Общо 48 са кандидатите за кметове на общинските центрове в Хасковска област, които ще поискат доверието на избирателите на 27 октомври. 

След като независимият кандидат  Петър Дялков бе заличен от ОИК,  в битката за Хасково остават 10 претенденти. Това са Веселин Белевски от "Глас Народен", Добри Беливанов - ССД ,Ростислава Жекова - ВМРО , Станислав Дечев -  ГЕРБ ,Веселин Илчев - Християндемократическа партия на България ,Румен Райчев -  ДОСТ ,Коста Стоев - БСП за България ,Христо Сариев - Коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна" , Драгомир Славчев Андонов – "Демократична България – ОБЕДИНЕНИЕ"  и  Добрин Росенов Башайков - партия на ЗЕЛЕНИТЕ .

Голямата изненада в Хасково е липсата на кандидат от ДПС, което се случва за пръв път. На по- предишните избори кандидатът им д-р Евгени Чеистименов, стигна до балотаж, но загуби от Георги Иванов. От Движението се въздържат да обявят дали ще подкрепят някого от кандидатите или ще призоват избирателите си да гласуват по съвест. Гласовете от ДПС обаче никак не са без значение в  Хасково. 

 

ГЕРБ пък не издигат кандидати  в Стамболово и Маджарово. В надпреварата за считаната за бастион на ДПС Община Стамболово влизат  Аднан Йълдъз от Движението и Зефир Табаков - ПП ДОСТ.   Областният лидер на ДПС Ерджан Юсуф ще се бори в Маджарово с кандидата на червените Вълчан Тодоров. 

По двама са мераклиите за власт в още 3 общини- Ивайловград, Минерални бани и Любимец. В последната  кметското място искат досегашният кмет Анастас Анастасов и Владимир Бамбалов от  БСП. В Минерални бани кандидатите са Мюмюн Искендер от ДПС, който иска 3. мандат и Теодора Тодорова от ГЕРБ. Диана Овчарова от ГЕРБ иска да упрявлава за 3. път община Ивайловград, но за родопската община ще се бори  и човекът на БСП Йордан Араджиев. 

След като Георги Манолов се отказа от пореден мандат в Свиленград, 8 души искат мястото му. Това са Арх. Атанас Карчев от ГЕРБ, д-р Христо Минков, който се явява кандидат на  РЗС и е управлявал и преди години граничната община, Любомир Апостолов - Единна народна партия,Генчо Генчев -  ПП "Социалдемократическа партия" ,Стамо Димитров - БСП за България Живко Проданов – ВМРО,Милко Калайджиев - ДПС ,Николина Пехливанова - БЗНС "Александър Стамболийски" .

В  тази община ДПС за пръв път издига кандидат и вероятно ще се бори за място в ОбС, където в досегашния нямаше представител.  

8 са кандидатите за поста в Димитровград. Това са борещият се за 3. мандат Иво Димов от ГЕРБ, Стефан Димитров от Коалиция "Движение ЗАЕДНО за промяна" , който  е бил 1 мандат кмет. Останалите претенденти са  Георги Стайков - БСП за България ,Катя Панева - "Демократична България – ОБЕДИНЕНИЕ“ ,Иван Евлогиев - Местна коалиция "Ние, гражданите",Юлиян Семерджиев - "Български демократичен център"  ,Златко Костов - ВОЛЯ  и Велин Кръстев - "Българска демократична общност". 

За трети път за доверието на харманлийци  претендира Мария Киркова от ГЕРБ . Нейни съперници са Надежда Колева - БСП за България,Антон Иванов – ВМРО,Петър Иванов - "Движение ЗАЕДНО за промяна" . 

В Община Симеоновград надпреварата ще е между Милена Рангелова, която спечели предишните избори като кандидат на Реформаторския блок, но сега е издигната от ГЕРБ, Никола Георгиев от  БСП за България и Мима Йорданова от Коалиция "Ние, Гражданите" . 

Предизборната кампания започна. Чуха се призиви за толерантност, очакват се  удари под кръста, надеждите на иззирателите  са кампанията да е  битка на идеи, за да отидат до урните, ден след Димитровден. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?