Следвайте ни

10 села в община Хасково са вече обезпечени с дърва

За първи път от няколко години домакинствата получават цепениците навреме, кметовете доволни от бързината и качеството на метровките

viber icon
Хасково, Милена ЛАВЧЕВА

10 села от община Хасково вече са изцяло обезпечени с дърва за огрев за идния отоплителен сезон. Работи се ударно, така че и на останалите 25 села цепениците ще бъдат доставени в най-кратки срокове. Това информира шефът на Общинско лесничейство инж. Георги Масларов. Той обяви, че за 35-годишната си кариера в бранша, за първи има поставен рекорд, когато преди дни са добити и извозени 400 кубика дърва за огрев само за ден.
Заявените количества т.г. от селата в хасковска община са 16 хиляди пространствени кубика, населението в тези райони ще вземат поне 10 хиляди, увери инж. Масларов. Обичайно кметовете заявявали малко повече дърва като резерв, които впоследствие се оказвали ненужни.
Припомняме, че през последните две години хората по селата получаваха дървата си през ноември и декември.За миналия отоплителен сезон – 2015/2016 г. доставените по селата на общината дърва за огрев са били 7 600 пространствени кубика, а по-миналата 3 823 пр. кубика.
Организацията по доставката на дърва т.г. е перфектна, увери кметът на Долно Големанци Нежби Халил.
Домакинствата по селата имат право на до 3 кубика дърва. Цената на един кубик е 63,84 лв., на два – 125,88, а за три кубика се плаща по 187,92 с включен ДДС. Цената на превозния билет е1,80 лв., независимо от кубиците, а доставката е до дома на клиента, обясни шефът на Общинско лесничейство в Хасково.
Вече пета година вземаме дърва за огрев по селата, но такава експедитивност като тазгодишната не е имало, похвали се и кметът на с. Конуш Младен Марчев. Той добави, че и качеството на цепениците е перфектно.
Община Хасково се е погрижила всички читалища, детски градини, училища и пенсионерски клубове в общината, които ползват твърдо гориво за отопление да получат безплатно дърва за огрев. 169 кубика за тези общински обекти вече е доставено, увери инж. Георги Масларов./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?