Следвайте ни

10 дни арест за ромката биячка на учителка

10 денонощия в полицейския арест ще лежи ромката Мария Борисова, която удари шамар и би с дръжката на метла учителка в ОУ "Димитър Матевски" в Меричлери. Това реши днес Районният съд в Димитровград.
41-годишната жителка на градчето бе призната за виновна по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ).
Както вече писахме, Борисова нахлу в училището, след като невъзпитаната й дъщеря бе изпъдена от час за непристоен надпис на дъската. 
Борисова твърдеше пред Темида, че дъщеря й била бита и дърпана за косата от учителката си. Ромката не изрази никакво съжаление за станалото. По щерката на побойничката няма белези от упражнено насилие, категорични са медици. Три съученички на битото момиче дадоха показания пред съда и също потвърдиха, че върху девойката не е било упражнявано никакво физическо насилие от преподавателката.
По време на заседанието стана ясно и че срещу 14-годишната ученичка има друго възпитателно дело по което работят инспектори от детската педагогическа стая и от Агенция "Закрила на детето".
"Деянието на Мария Борисова е изключително грубо нарушение на обществения ред", каза при произнасянето на наказанието съдия  Огнян Гълъбов./Марица

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?