Следвайте ни

10 дами и джентълмен в елегантна изложба във „Форум“

viber icon

Хасковската галерия „Форум“ представя в месеца на жената-март, 10  художнички и гост-  художник и куратор в една изключително елегантна мартенска изложба. Дамите са познати на ценителите и меценатите в сферата на изкуството. 

 Лора Янева от Бургас, носител на няколко награди и номинации в престижни конкурси у нас и в чужбина.  

Павлина Копано - живее и твори в Истанбул, а преди две години спечели награда за култура в родния си Димитровград.  

Тереза Зиковска - собственик на галерия “Тереза Зиковска “ във  Варна, позната с експозициите си в редица европейски градове.  

  Маргарита Иванова - също със собствена малка галерия в Пазарджик, позната на ценителите на изкуството с произведенията си от керамика.

Гергана Вълкова преподава изобразителното изкуство в едно от най – престижните училища в Стара Загора, участник и лауреат на престижни национални конкурси.

 Селма Тодорова-  ръководител на фондация IWS България,  куратор на Международното триенале на акварела във Варна през 2016 година.

Ирина Колева е преводач, работи в тандем с живописеца Иван Арабаджиев.  Двамата участват съвместно в пленери и изложби.

 Минка Добрева осъществява успешно детската си мечта да учи и се да занимава с живопис. Прави самостоятелни изложби и участва в експозиции с известни автори.

  Марияна Йорданова живее и твори в Нова Загора, по професия е лекар, но активно участва в творческия живот в България. 

 Ангелина Недин работи и твори в Бургас и Созопол, активен участник в много международни и национални пленери. Автор е на над 16 самостоятелни изложби.

 Кураторът на изложбата Светлозар Недев е магистър по културология и изобразително изкуство от академията в София. Автор е на 35 самостоятелни изложби у нас и по света. Участник в националните и международни пленери, куратор е на Международния арт пленер “Безгранично изкуство” и Международния уъркшоп  “Обединени художници за обединена Европа". 

Честта да гостуват в Хасково творбите на тези интересни и талантливи творци дължим на работата на екипа на галерия „Форум“ и нейния директор Татяна Форева. Изложбата ще бъде открита на 15 март 2021 година от 17,30 часа. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?