Следвайте ни

10 бона глоба за шофьор, скрил сириец под тира

viber icon

Тираджия, скрил сириец под камиона си, бе осъден за нелегален трафик на хора. Това стана, след като днес Районният съд в Свиленград одобри споразумение между прокуратурата и 46-годишния шофьор от Турция. Темида му наложи 16 месеца условно наказание с изпитателен срок от 3 години и 10 000 лв. глоба. Определението на магистратите е окончателно и влезе веднага в сила.

Случаят е от вторник. Малко преди пункта Капъкуле сириецът се скрил под осите на товарния автомобил. На нашия ГКПП Капитан Андреево граничните полицаи открили нелегалния пътник. 

След това станало ясно, че сириецът и тираджията се познавали от около три месеца. Двамата имали предварителна уговорка в удобен момент да преминат границата с България. Нелегалният искал да стигне скрит в камиона до Германия.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?