Следвайте ни

10 акта от НАП отнесе фирмата на Златния гьол

viber icon

10 акта са съставени на фирмата, стопанисваща пунктовете за дезинфекция на граниицата, съобщи говорителят на НАП Росен Бъчваров на ГКПП Капитан Андреево.

Преди три седмици агенцията проведе контролна акция върху отчитането на събрани такси за дезинфекция на превозните средства, влизащи от Турция  на фирмата, заради посочени много големи касови наличности.  Днес Бъчваров каза, че те не са налични.

На фирмата се извършва ревизия, която  ще продължи поне 3 месеца. Наложено е предварително обезпечение, като се прибира дневният оборот,  до достигане на определен  размер на сума. Каква точно е тя, от НАП се уточниха.

Припомняме, че по време на акцията бе констатирано, че част от касовите апарати не са вързани с НАП. Часове след това нередностите бяха отстранени.

Представител на фирмата определи действията на НАП като държавен  произвол. Димитър Георгиев коментира още, че това пречи на работата им. Фирмата няма нито един лев неплатени данъци. Той добави ще, че ще обжалват санкциите, наложени от НАП.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?