Следвайте ни

1 май- празник за чиновници и неработещи

В Деня на труда, който е официален почивен ден, празнуват чиновниците от администрациите и безработните. Почти всички останали са на работа, без да очакват двойни надници.

Работят магазини, офиси за различни услуги, магазини, книжарници, кафетерии, дори уличните музиканти са на обичайното си място, показа наша разходка из центъра на града.

Нямам почивни дни ни по Великден, ни днес, ни за Гергьовден, коментира продавачка от магазин за дрехи. Лошото е, че няма много клиенти, което обезсмисля работата  в почивни дни. Нейна колежка от съседен магазин  коментира, че в празничните дни много е само умората.  Много хора почиват, уплътняват времето, като обикалят магазините, където предимно пробват без да купуват. За  нас остава само пренареждането, което е изморително, казва тя.  Момичето също не очаква по- висока надница за отработените празнични дни. На твърди заплати сме, не разчитаме и на процент от висок оборот, това е положенишето в Хасково.  Не е празник 1 май, щом сме на работа, празнуват го само чиновниците и разбира се тези, които не работят, казват продавачите.

По традиция в Хасково, на 1 май, цялата ромска махала се изсипва на Кенана, за да празнува. Както е известно повечето хора в нея не работят.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?