Следвайте ни

1.5 г. затвор за пастир, който би и ограби дядо в Браница 

viber icon

Година и половина затвор получи от Районния съд в Харманли  33-годишният Георги Запрянов, който би и ограби дядо в харманлийското с. Браница.

Тежкото престъпление и извършено  на  9 срещу 10 май  т.г. , когато Запрянов отишъл в къщата на Димитър Господинов, който живеел сам. Разбойникът изчакал да излезе от дома си и  започнал да му нанася удари с юмруци по тялото. Завързал ръцете му с въже и влязъл в къщата,  за да открадне портмоне с 220 лева. След това се  прибрал в дома си.

След часове пострадалият успял да се изправи и отишъл да потърси помощ при съседите, които му развързали ръцете и се обадили на кметския наместник и полицията.  Няколко часа по късно служители на ОД на МВР – Хасково установили и задържали Запрянов, който си вади хляба като пастир. Парите са били открити в дома му. Нанесените имуществени вреди в размер на 221 лева са възстановени на пострадалото лице.

След случай в селото дойде главният прокурор Иван Гешев и  бе проведена акция срещу битовата престъпност.

Днешното определение на съда е окончателно. В хода на наказателното производство е било постигнато споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Харманли.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?