Следвайте ни

1.2 млн. лв. търси Симеоновград за смяна на азбестови тръби 

viber icon

Старите азбестови и амортизирани тръби на 10 улици в Симеоновград могат да бъдат сменени, ако се намерят 1 210 000  лв. На такава стойност е проектът на общината за подмяна на водопроводна мрежа по улиците ”Драва”, ”Тутракан”, ” Ген.  Столетов”, ”Отец Паисий”, ”Шейновска”, ” Ал. Стамболийски”, както и на ”Г. С. Бенковски”, ”Ст. Караджа”, ”П. Евтимий” , и „Я. Сакъзов”.

Сегашният  водопровод е амортизиран, авариите са твърде чести. Сградните водопроводни отклонения също са амортизирани. Освен това уличната мрежа е  изградена с азбестоциментови тръби, които са трудни за експлоатация и опасни за човешкото здраве. 

Реконструкцията предвижда новият водопровод да е на 1.5 м от бордюра на улицата. Това ще даде възможност да се изграждат новите водопроводи без да се прекъсва водоподаването. Тръбите ще се полагат на участъци от осово кръстовище до осово кръстовище. Така се създава възможност да работи съществуващия водопровод по време на реконструкцията, да се пълни и изпразва новостроящия се участък, а също след изпитването и дезинфекцията му да се извършва превключване на съществуващите в участъка водопроводни отклонения и връзки по съседните улици, предвижда още проектът. След проверка за необхванати консуматори чрез спиране водоподаването по нов и стар водопроводи едновременно, се пристъпва към изграждане на следващия участък. Полагането може да стане по нови методи, като безизкопни технологии при запазване диаметъра на проектната тръба.


Общината, която от години има проблеми с водата, търси и 3.3 млн. лв. за обезманганителна станция, като се надява на държавна подкрепа. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?