Следвайте ни

Веселин Бонов: 700 000 лева тръгват към улици и сгради в Калояново

viber icon

ВИЗИТКА

Веселин Бонов е роден на 16 август 1972 г. Завършил е строителен техникум в Пловдив, специалност геодезия  и картография. Отбива военна служба от 1992 до 1993 г.  и завършва математика и информатика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. До 2001 г.  работи в рекламна агенция. След това до 2006 г. е  служител в офис на банка ДСК в  Калояново. А от 2006 до 2015 г. - в Областна дирекция "Земеделие" в Пловдив. От 2016 г.  е заместник-кмет на община Калояново. След отстраняване на Георги Георгиев от кметския пост на 8 юни  тази година Веселин Бонов бе избран от Общинския съвет за временно изпълняващ длъжността кмет на община Калояново.

 

- Господин Бонов, какви са първите ви задачи като кмет на община Калояново?

- Най-важната ми задача като временен кмет е да се реализира капиталовата програма по бюджета на общината. Има заложени доста големи суми за ремонти на улици по населените места, ремонти на общински сгради.

- Колко са заделените пари за капиталови дейности?

- Около 700 000 лева, които ще се вложат в ремонти на пътища, улици и общински сгради.

  - Към кои населени места е насочена капиталовата програма и какво ще се случва в тях?

- Предвидени са ремонти на улици и общински сгради. По-голямата част от дейностите са насочени към Ръжево Конаре, където ще се ремонтират четири улици. В Житница има довършителни работи по улици, по дейности, започнати миналата година. В Дуванлии предстои асфалтиране на една улица. В Калояново една улица ще бъде реконструирана изцяло.

Останалите са ремонти на общински сгради - здравните служби в Житница и Ръжево Конаре, кметството в Отец Паисиево.

-Какви европроекти  се реализират в община Калояново?

- От предишния програмен период работим по Програмата за развитие на селските райони по мярка 7.2. По тази програма бе извършен основен ремонт и реконструкция на три общински пътя. Тези ремонти приключват и предстои отчитането на проекта пред ДФ "Земеделие". Даже на 22 юни имахме проверка от фонда на място, очакваме, че отчетите ще бъдат приети без забележки.

- Кои пътища се ремонтираха по Програмата за развитие на селските райони?

- Това са пътят от Карловско шосе до Дълго поле, откъдето се прави връзка с Ръжево Конаре. Трасето е около 4 км. Там бе извършена реконструкция и рехабилитация. Другият път е от Карловско шосе до Ръжево Конаре, също около 4 км. Ремонтира се и отсечката от Калояново до гара Калояново с дължина 800 метра. Държавна приемателна комисия прие обектите и те са въведени в експлоатация. Проектът обхваща и трите пътя и е на стойност 5.8 милиона.

- Какво бе финансовото състояние на общината, когато я поехте?

-  Финансовото състояние е стабилно, общината няма задължения. Бюджетът е балансиран. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?