Следвайте ни

Туристи пълнят Свежен и Брезово по празниците

viber icon

Нов прилив на туристи през пролетния сезон очаква община Брезово, администрацията вече стартира акция за освежаване на туристически маршрути и забележителностите по тях с нови табели и маркировка. Акцията тече от вчера и обхваща  пътеките и пътищата към  природните и културните обекти в Свежен, Златосел, Розовец. 

В ковид ситуацията къщите за гости в тези селища са пълни, при спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса, в Свежен и Розовец, Златосел, Дондуково, Дрангово, Брезово отсядат малки групи от Стара Загора, София, Варна, съобщи зам.-кметът Иван Тачев.

На територията на общината има осем места за настаняване, от които един хостел с 14 легла. Общият брой на леглата в тях е 124. 

Само за една година в ковид кризата в Брезово бяха открити две нови къщи за гости, едната от които с 20 легла. А в  Свежен новооткритите къщи за гости са три.

По-често хората преустройват съществуващите къщи в места за настаняване, защото всеки уикенд в региона идват много туристи, потвърди Иван Тачев.

В много от обектите резервациите за Цветница и Великден са правени преди месец, каза още зам.-кметът на Брезово.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?