Следвайте ни

Тревога: Тайно продават свинско до Пловдив СНИМКИ

viber icon

Хайван пазарът, който се намира между пловдивските села Калояново и Житница, днес приличаше повече на зеленчукова борса, видя репортер на "Марица". Месо се продаваше, но беше скрито под масите или из съседните улици. Мястото, известно в района като основна локация за търговия с животни и месни продукти, сякаш беше изгубило предишния си вид.

Причината беше, че още от ранна доба, освен търговците, в Калояново бяха пристигнали и инспектори от Агенцията по безопасност на храните, придружавани от представители на лаборатории, които дебнеха за нелегално свинско.

"Продажбата на месо е забранена и днес има само зарзаватчии", коментира пред "Марица" възрастна дама, която беше разпънала сергия с краставици и домати. На масата до нея обаче имаше торба с прясно свинско.

Жената призна, че си е закупила мръвката от съседните на пазара улички, където цяла сутрин се върти нелегална търговия.

"Страх ни е! Знаем, че само свинското е забранено, заради болестта, но не смеем и кокошките да си извадим, заради тежките проверки. Ако ти лепнат една глоба от 500 лева, какъв е кярът за обикновения селянин", оплака се друг продавач.

Въпреки всичко, след края на пазара, мястото миришеше на скара. Двете кръчмички бяха пълни с народ, който похапваше кебапчета и кюфтета. Дали са били от прясно свинско, отговор няма.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Дарт Вейдър

05.08.2019 | 19:12

Да еба вашата мама джурналистическа!!!

Отговори
0 0

Секс до дупка

03.08.2019 | 19:55

Има 240 долни свине в парламента тях кой ще ги оттърве от мъките ??? Говорете си глупости - политиците ви се радват.

Отговори
4 1

Баба

03.08.2019 | 17:42

Тумкай народе еее, пълни фризеритее!!! Фармацевтичната мафия и докторите потриват ръчички. Чакат ви с нетърпение-високо кръвно, затлъстяване, подагра, диабет. Народ мечта, щом прасетата му са толкова важни...

Отговори
4 6

Ани

03.08.2019 | 15:45

Защо през ноща тирове със свинско се изнасят за Македония? Тировете са с македонски номера.Това от загробените прсета ли е?

Отговори
3 3

03.08.2019 | 15:38

Кое му е тревожното? Поредната про гербаджийска статия.

Отговори
6 3

Гошо

03.08.2019 | 14:01

Като гледам снимките почти няма хора на пазара. Същото е и за продавачите. Само на една от снимките се виждат 3 празни маси ...

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?