Следвайте ни

Тревога! Огнената стихия стигна на 500 м от Югово, спешно търсят доброволци СНИМКИ

viber icon

Автор Диана Гечкова

Село Югово спешно се нуждае от още доброволци в гасенето на пожара. Той вече е достигнал на 500 м от параклиса „Св. Димитър“ над селото, алармират местните.

Кметът на Югово Владимир Гаджуров и жителите отправят отчаян апел към всички, които могат да се включат в потушаването на огнената стихия.  Има спешна нужда от подкрепата на доброволци, които да вземат участие в гасенето. 

Групите се събират в центъра всяка сутрин в 7,30 ч. Всеки, който реши да се включи, нека носи със себе си вода и сандвичи. При възможност доброволците  да носят свое оборудване и средства за гасене на пожар (кирки и лопати). Такива осигуряват и на място. Важно е също така да бъдат облечени в подходящи облекло и обувки. Помощ е необходима само за през деня, казват от селото.

За тези, които пътуват отдалеч, или имат възможност и време да останат по-дълго, ще бъде осигурено място за нощувка в селото. Жителите и кметът отварят домовете си и ще приютят всеки, който реши да помогне в опитите за потушаване. 

Кметът на с. Нареченски бани Димитър Бакалски и синът му също са се присъединили към доброволците днес и заедно са оказали  помощ в локализирането на пожара над селата Нареченски бани и Югово с прокопаването на няколко километрови траншеи.

Припомняме, че теренът е труднодостъпен и е невъзможно да се използва техника. До всеки горящ район се стига само пеша. 

До момента са се включили много военни, пожарникари, горски служители и десетки доброволци, които се разделят на групи. Едни се опитват да ограничат придвижването на огъня към населените места, а други участват непосредствено в гасенето. Дежурства се дават и през нощта, като се работи по ограничаването на огнения периметър. 

Огънят над Югово е причинен от гръмотевица. А метеорологичната прогноза утре предвещава краткотрайни валежи и гръмотевични бури. 

 


 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Румен Радев

Румен Радев

17.08.2021 | 22:55

Мен не ме eбе, аз си облизах гъзa, чист съм!

Отговори
2 6
ПКП

ПКП

17.08.2021 | 20:54

Къде се крие Тиквата,Главния пожарникар на Републиката?

Отговори
8 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?