2374

Трагичен инцидент: 43-годишен мъж загина във ВМЗ Сопот

Двама работници са загинали при трудови злополуки във ВМЗ Сопот и в цеха за пластмасови гранули в Гоце Делчев.

Трагичният инцидент с младия служител на ВМЗ Сопот е станал тази сутрин около 6:30 часа, съобщиха от предприятието, цитирани от БТА.

"Със съжаление трябва да кажа, че по своя инициатива и в грубо нарушение на правилата за безопасен труд, мъжът се качва на телфер (съоръжение с повишена опасност), за да забърше конденз от изпаренията на ваните, без да спре тока, и това води до фаталния инцидент", коментира изпълнителният директор на ВМЗ Иван Иванов.

Починалият млад мъж е работил като галванизатор цианови вани в 241 цех. Работи във ВМЗ от 3 май тази година и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първоначален инструктаж, ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин, обясниха от завода.

Изказваме съболезнования на близките на починалия млад мъж, каза Иванов. Ръководството на завода е предприело действия да говори с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разходи по погребението.

Ден по-рано работник е загинал при трудова злополука и в цеха за производство на пластмасови гранули в Гоце Делчев. Това съобщиха от Дирекция "Инспекция по труда" в Благоевград, предаде БТА.

Загиналият е на 43 години.

Сигналът за инцидента е подаден около 18:40 часа на телефон 112. Първоначално сигналът бил, че ръката на работника е отрязана, но отишлите на място медици от Спешен център и служители на Районно управление - Гоце Делчев са констатирали, че мъжът е починал на място, вследствие на получена травма, каза Таня Кирилова - гл. инспектор в дирекцията.

Загиналият мъж е бил нает на работа с трудов договор, регистриран през февруари тази година. Вече е извършена проверка по работни места. Предстои от страна на работодателя да бъдат предоставени документи, след което ще приключи и проверката по документи, каза още Кирилова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?