Следвайте ни

Токът и парното скачат! Виж от кога

viber icon

Дружествата от групата на EVN България ще внесат в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предложение за нови, по-високи цени за ток и парно, които ще влязат в сила от 1 юли 2019 г. От компанията обаче още не казват с колко ще е увеличението. При последния скок от юли миналата година битовите потребители плащат с 1.82% отгоре.

 
От “Електроразпределение Юг“ уточняват, че новите цени на тока ще се формират по ред показатели: разликата между прогнозните количества пренесена енергия и реално достигнатите, разликата между прогнозната цена, заложена от КЕВР, по която разпределителните дружества купуват енергия за покриване на технологичните си разходи от Борсата, и цената, постигната на борсовия сегмент „Ден напред".

Предложението за нова цена на парното е тясно свързана с цената на суровината. Определяща е действащата към момента цена на природния газ на "Булгаргаз" ЕАД за I тримесечие на 2019 г. Заявленията за новите цени на тока и парното ще бъдат внесени в КЕВР до края на този месец.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?