49

Със саздърма и вино посрещат „Среди зиме, на мегдана“ в пещерското село Радилово

Най-младият зимен фестивал у нас ще се състои  днес в село Радилово, община Пещера, и неговото име е „Среди зиме, на мегдана”. Той се провежда за пети път и по думите на организатора  Марена Вачкова - секретар читалище „Зора“, на феста ще се представят десетки групи за изворен фолклор от Пазарджишка и Пловдивска област, както и участници от Девин, Нова Загора, Сливен и София.

На площада ще бъде организирана и изложба базар на традиционни храни и художествени занаяти, а всеки един гост ще бъде посрещнат с прочутата радиловска саздърма и вино. Саздърмата е традиционното зимно мезе за региона и се прави само от месо и подправки. Приготвени са зеле с кървавица, задушено свинско в гърне, баница с праз, боб с джоланче и други вкусотии. Гозбите са направени от месните самодейци по стари рецепти и винаги са предизвиквали интерес.

Ще се представят и англичаните Ан и Дарън Норд, заселили се в селото преди 12 години, със своите кулинарни умения.

Събитието цели да представи културата, фолклора и традициите на българите, съхранени през годините до днес, и се финансира от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи, осигурен от Община Пещера и платформа "Агора".

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

18.02.2024 | 12:30

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?