1553

Спасиха 30 туристи и бременна жена, попаднали в капан на хижа "Върховръх"

Около 30 туристи, сред които деца и бременна жена се озоваха в капан на хижа "Върховръх". Пътят до тях бил блокиран, заради сняг и паднали дървета. Така посетителите на хижата нямало как да я напуснат, в същото време нямало и как да се стигне до тях часове наред. Снегорин тръгнал да разчиства пътя до туристите, но закъсал. Бил подаден сигнал на тел. 112. След бърза координация, в рамките на няколко часа пътят бил отворен, а туристите напуснали хижата безпрепятствено. 

Тежко остава положението в село Ситово, което е откъснато от света и няма ток.  Пътят към него е затворен заради паднали множество дървета и клони. На място са изпратени екипи на Областно пътно управление и на горското стопанство с тежка техника, за да разчистят дървета, за да може пътят да бъде почистен. 

С проходими пътища, но без електричество към обяд остават садовското село Караджово, асеновградските - Лясково, Конуш, Златовръх и Косово. В Община „Марица“ без ток са Ясно поле и Маноле. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
tytry

tytry

26.11.2023 | 17:25

Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами---~--> https://mub.me/medik

Отговори
0 0
Нонстадамус

Нонстадамус

26.11.2023 | 16:39

Търсят майната си там. Глупендери.

Отговори
12 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?