Следвайте ни

Социален проект осигурява топъл обяд за 130 жители от община Брезово

viber icon

130 жители на община Брезово получават от днес топъл обяд. Подкрепата в извънредното положение е за нуждаещите се жители – самотно живеещи възрастни хора и лица със затруднения. Тя се осъществява по нова целева програма, стартирала специално в условията на извънредна ситуация.

Проектът на община Брезово бе спечелен  преди броени дни и ще се финансира от Агенцията за социално подпомагане. Той е насочен към  най-уязвимата част от населението, като се цели да се подсигури подкрепа и грижа за възрастните хора, лица с ниски доходи под линията на бедност,  хора с  трайни увреждания, които   в резултат от заболяване не могат да се самообслужват.

Топлата храна  ще се доставя от общинския патронаж до домовете на потребителите на услугата, за да се ограничи минимално нуждата им от излизане и риск от заразяване като мярка за ограничаването на коронавируса, съобщи кметът Христо Енков.

Общият размер на финансирането по настоящият проект е 12 441 лв.,  като размерът на средствата за храна за обяд са 10 725 лв., а останалите средства в размер на 1 716 лв. са разходи за транспорт, режийни, консумативи и съпътстваща подкрепа.

Подкрепата на одобрените лица по този проект ще продължи до 19 юни тази година.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?