Следвайте ни

Махат колите от мелета край Полицейското в Труд

Започна разчистването на зелените площи и пешеходната зона край сградата на РУ-Труд от катастрофирали автомобили. Част от смачканите до неузнаваемост возила вчера бяха вдигнати и преместени с платформа на фирма "Миленкинтранс". 

"Четири години се боря да премахна тази грозна гледка. При мен постъпваха всякакви оплаквания от родители, че не е приятно децата им да гледат тази "автоморга". Пречеха и на пешеходците", разказа кметът на село Труд Красимир Минков. И допълни, че благодарение на съдействието, което срещнал от новия шеф на РУ - Труд Коста Кючуков, този проблем вече е започнал да се решава. Минков благодари и на фирма "Миленкинтранс", които с платформа вчера извозиха част от автомобилите на площадка, посочена от полицията.   

От пресцентъра на Областна дирекция на полицията обясниха, че проблемът с осигуряването на пространство за съхраняването на автомобили, пострадали в катастрофи, е сериозен не само за РУ - Труд. Возилата са веществени доказателства по време на дознанията. Някои от собствениците им обаче отказвали да си ги приберат дори и след приключване на разследванията. 

Около 18-19 са возилата, струпани в зелените площи и пешеходната зона, сред тях имаше и два буса, обясни Минков. Последната пусната жалба срещу "автоморгата" край Полицейското била писмена и пусната до община "Марица", под чиято шапка е селото.

 

Гергана Василева

Ръководител екип „регион“

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?