Следвайте ни

След 30 години: Ремонтират централния парк на Перущица

viber icon

След повече от 30 години в Перущица стартира ремонта и облагородяването на Централния парк. Предвижда се да се изгради  система за напояване на тревните площи, да се постави шадраван, ще се обновят всички алеи в парка, както и ще се подменят пейките. Централният парк ще се сдобие и с енергоспестяващо осветление, обясни кметът на Община Перущица Мария Вълканова.

Благоустрояването на Централния градски парк беше крайно необходимо, защото основен приоритет за развитието на общината е развитието на туризма. А привлекателността на централната част на града, където се намират и повечето сгради с културно-историческо значение е важна за удовлетвореността на посетителите. С подобряването на облика на централната градска част ще се подобри качеството на живот на жителите на общината. Младите хора, тези в напреднала възраст и майките с малки деца ще могат да се разхождат и почиват в един по-зелен, красив и уютен парк, обясни Вълканова. И уточни, че такъв ремонт не е извършван в общината досега и това е само една малка стъпка към превръщането на Перущица в съвременен европейски град.

Очаквам помощ и съдействие от страна на правителството за обновяването на площад „27-ми Априлий”. Вярвам, че с негова помощ ще честваме следващия 9-ти май, когато се навършват 145 години от Априлската епопея на обновен и красив площад, защото паметта на априлци го заслужава, каза Вълканова.

За да видят как вървят ремонтните дейности и да се срещнат с жителите на Перущица в събота в 11 часа в града пристигат председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и депутати от ГЕРБ Пловдив област. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?