Следвайте ни

„Син език” спря търговията с животни преди Байряма

viber icon

Болестта „син език" спря търговията с животни два дни преди началото на мюсюлманския празник Курбан Байрям.

За първи път на пазара в Кърджали жива стока не се предлага. Причината е забраната на ветеринарните власти за продажба на открито и страхът на местните мюсюлмани, че месото може да е заразено.

Търговци се оплакват, че няма купувачи, дори и за предложенията животното да се вземе от кошарата. Това въвела нова мода сред заможните вярващи, които поръчват на кланиците жертвеното животно за Байряма.

Междувременно, „Хоризонт" съобщи, че е регистрирана телефонна измама чрез болестта "син език", информират от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На стационарния телефон на 75-годишна жена позвънил мним внук, който след това предал слушалката на „лекуващия лекар". Докторът убедително разказал, че момчето е болно от „син език" и за лечението му са необходими пари, с които да се закупи специална ампула с лекарство. Малко по-късно самотната жена предала на непознат мъж 1 000 лева, а впоследствие разбрала за измамата и се оплакала в полицейското управление. По случая е образувано досъдебно производство.

Въпреки непрекъснатите предупреждения от полицията само за една седмица в района на Търговище измамените са четирима.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?