Следвайте ни

Сашка от Старосел: Болестта е нашият враг, а не хората

Англичанин от селото с COVID-19, общопрактикуващ лекар от Хисаря е поставен под карантина

viber icon

Каквото и с когото да се случи не би трябвало да губим човешкия си образ, доброто си човешко отношение.  Ние сме били точно пет дни в Англия, живеем през цялото време тук в Старосел. Това разказва  Сашка,  чийто съпруг англичанин бе настанен в болница по спешност, а след изследване в лабораторията в Стара Загора  се оказал с положителен резултат за COVID-19.

Аз се чувствам много добре и се надявам да продължа да бъда все така. Вярвам, че мъжът ми скоро ще се прибере вкъщи и също ще е добре, каза още тя.

Сашка и съпругът и били само пет дни в Англия. Върнали се преди 20 дни в Старосел и заради задграничното пътуване били 14 дни под карантина, която приключила в петък, миналата седмица. Последният ден мъжът обаче се почувствал зле, обадило се старо негово заболяване. Той повикал Спешна помощ и бил настанен в пловдивска болница. 

От вчера жената на англичанина е под карантина. И без карантината нямаме много контакти, освен с нашите прекрасни комшии, казва Сашка. Тук се чувстваме много добре, имаме  прекрасен кмет с човешко, топло отношение към хората, споделя тя.

Общопрактикуващ лекар от Хисаря е поставен под карантина вчера. Той е личен лекар на 69-годишната жена от квартал „Веригово“,  с установена зараза от  коронавиирус в курортния град още миналата седмица. Жената е  била настанена в пловдивска болница. А двамата и синове, които са международни шофьори и  се върнали скоро от чужбина, заедно със семействата. Но личният лекар на жената с COVID-19  не е бил изолиран и не е бил изследван.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?