Следвайте ни

Родопи и Садово се разбраха как да преместят знака за винетките

viber icon

Кметовете на Родопи и Садово се разбраха да поемат издръжката на 200 метра път, за да може жителите на двете общини да не плащат винетки за него. 

Става въпрос за отсечка между селата Ягодово и Катуница. Това стана ясно след организираната от областния управител Дани Каназирева и директора на Областно пътно управление инж. Йордан Калев работна среща с кметовете от областта.

Към момента спорният знак попада в землището на  Община Пловдив и по закон именно тя трябва да направи запитването към АПИ този участък да бъде изваден от обхвата на винетната система. 

Кметовете на Родопи и Садово са се разбрали да подготвят общо искане до община Пловдив с което да се подпише споразумение за с което двете съседни общини да поемат подръжката на пътния участък. 

"Ако се направи искане до АПИ за отпадане на определена пътна връзка от републиканската пътна мрежа, следва въпросната община да се анагажира финансово с поддръжката на съответната отсечка.

Общините Стамболийски, Първомай, Куклен и Марица няма да правят подобни искания. Тези отсечки си остават част от републиканската пътна мрежа и част от ангажиментите на АПИ.

Постигнахме споразумение с общините Садово и "Родопи". Те ще пуснат искане. Ще подпишем и споразумение, като ако има искане за пари за поддръжка, то да бъде разпределено между тези две общини.

Пътят до Радиново също остава част от републиканската пътна мрежа. Напрежение няма, няма и други конфликтни точки в града", коментира Каназирева.

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?