Следвайте ни

Ремонтират ударно пътища край Хисаря

viber icon

Ударно обновяват общинската пътна и улична мрежа в община Хисаря. В ход са проекти за ремонт и рехабилитация на няколко важни трасета. На първото си заседание Общинският съвет даде съгласието си кметът на общината инж. Пенка Ганева да подпише запис на заповеди, за да се осигури финансиране на проектите. Единият от тях е за ремонт на пътя от Старосел до Четиньова могила, където е уникалният тракийски култов център. Обновеното трасе ще осигури достъпът на туристите до там. Дейностите по проекта приключват до края на годината.

Открита е строителна площадка за останалите два обекта на този проект. Единият е за ремонт на участък на пътя Пловдив-Хисаря след Черничево.  Другият започва от централна градска част на Хисаря, като началото е от Северната порта, пресича археологическия резерват, минава през квартал „Миромир“ и стига до Черничево. Това са два участъка на един и същ път, който е част от главния път Пловдив-Хисаря, обясни кметът инж. Пенка Ганева.

Имаме друг проект за моста на Черничево, с който ще кандидатстваме пред Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване при бедствия и аварии. Защото състояние на моста над реката в Черничево е много лошо, заяви инж. Ганева. Така с няколко проекта достъпът до Черничево ще бъде подобрен.

В ход е и проект за ремонт на уличната мрежа. В момента се работи на улица „Бор“ и на улицата, която обикаля града. Трасето  започва от санаториума на МВР, минава покрай градския плаж и Военния санаториум и излиза на главния път Хисаря-Пловдив. Освен подобряване на улицата, целта на проекта е да се създадат условия  движението на тежките автомобили да бъде изнесено извън археологическия резерват, за да се съхранят разкритите обекти от античността, заяви кметът Пенка Ганева.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?