Следвайте ни

Разкриха два случая на нерегламентиран дърводобив в Хисарско

Във връзка с регистрирани оплаквания за извършване на нерегламентиран дърводобив около населените места в Хисаря  е проведена съвместна акция на полицията и  инспектори на Държавно горско стопанство. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив. Констатирани са две такива нарушения, за които е уведомена Районна прокуратура – Пловдив и е взето съответното административно отношение.


Деветнадесет допълнителни полицейски екипи от състава на РУ – Хисаря са участвали в периодичния обход на малките населени места през септември на обслужваната територия. Общо 229 са проведените срещи с жители на 57 селища и техните кметове и кметски наместници. Проверени са 193 души и 171 МПС. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 9 акта и издадени 36 глоби с фиш. 


След получени сигнали за неспазване на правилата за движение от страна на водачи на МПС са проведени две специализирани операции. В хода им са задържани трима шофьори – двама за употреба на алкохол и един, който бил под въздействие на наркотици. По случаите са образувани бързи производства. Допълнително са започнати и три предварителни проверки за управление на нерегистрирани по надлежния ред превозни средства.

Румен Златански

Репортер - екип "общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?